Inloggen bij facebook

De loginprocedure bij facebook verloopt zoals u dit gewoon bent bij uw emailadres. U heeft de keuze om bij facebook in te loggen via uw emailadres of via uw naam. Natuurlijk is het ook belangrijk om het wachtwoord niet te vergeten. bij facebook inloggen is eenvoudig, maar je moet wel weten hoe. Hieronder leg ik alles stap voor stap uit.

Heeft u nog geen facebookaccount ? Bezoek eerste de pagina 'Facebook aanmaken'.


Login via de website

De meeste facebookgebruikers zullen deze eerste methode gebruiken om toegang te krijgen tot hun facebook. Op de startpagina van de facebookwebsite zijn er linksboven twee velden voorzien voor de gebruikersnaam en wachtwoord. Indien u deze foutloos kunt ingeven zult u na een druk op de knop 'aanmelden' ingelogd zijn. U heeft ook de mogelijkheid om een vierkant kotje aan te vinken waarbij staat 'Hou me aangemeld'; wanneer u dit aanvinkt zult u aangemeld of ingelogd blijven op facebook zolang u zich niet afmeld. Met deze optie aan zult u niet telkens opnieuw bij facebook moeten inloggen om op uw persoonlijk profiel te geraken. Als u surft naar de website van facebook.com komt u automatisch op je eigen profiel. Deze optie is niet aangeraden voor mensen die de computer delen met anderen. Hier onder leg ik alles opnieuw stap voor stap uit.


  1. Ga naar de website van facebook via http://facebook.com

  2. indien u nog niet bent ingelogd zult u nu, links bovenaan in de donkerblauwe balk, twee velden zien staan. Vul in het eerste veld uw emailadres in en in het tweede veld uw wachtwoord. Als u niet ziet waar u uw emailadres en wachtwoord moet ingeven; probeer dan in te loggen door eerst hier te klikken. Dan kunt u er normaal niet meer naast kijken. Er staat wel 'facebook aanmelden', maar dit betekent evenveel als 'facebook inloggen'.

  3. Druk tenslotte op de blauwe knop 'aanmelden'

  4. Als alle gegevens correct zijn zit u nu op uw facebookaccount. Indien u niet meer weet wat uw wachtwoord was kunt u gebruik maken van de optie 'wachtwoord vergeten'.


Login via venster

Soms kan het gebeuren dat u via een andere website ook zult moeten bij facebook inloggen. Dit is dan vaak om achteraf gebruik te kunnen maken van uw gegevens, om bijvoorbeeld een account aan te maken of om uw leeftijd te weten te komen. Het is belangrijk dat u enkel inlogt bij facebook via andere websites als u die website ook echt vertrouwt. Als er plots uit het niets een venster verschijnt, waarin u uw facebook inloggegevens moet ingeven, denk dan eerst twee keer na !